Gratis hemleverans / Hållbart hela vägen / Klarna

Green living utmaning

|1/01, 2021

Green living utmaning

Häng på vår 7 dagars Green Living Challenge. Denna utmaning är perfekt för dig som vill leva mer hållbart och hjälpa till att skapa en miljövänligare framtid. Vår 7 dagars utmaning innehåller 7 nya hållbara vanor som sparar resurser och miljön.

Dag 1. Spara vatten och el
Den första dagen ska du utmana dig själv med att spara vatten och el. Stäng av kranen när du borstar tänderna, släck lampor när du inte använder dom och byt ut vanliga glödlampor mot LED lampor.

Dag 2. Plantera ett träd
Din andra dag ska du plantera ett träd som en symbol för ditt engagemang för Moder Jord. Träd hjälper dessutom att ta upp koldioxid från atmosfären. Har du ingen trädgård? Inga problem, anlägg en liten örtagård inomhus genom att odla örter i krukor.

Dag 3. Kör mindre, gå mer
Det är inte bara hälsosamt att promenera, det minskar även ditt koldioxidavtryck. Fundera på om du kan göra dag 3 till en vana, för både din och naturens skull.

Dag 4. Plocka upp skräp
Nu är du nästan halvvägs genom vår utmaning! Plocka upp minst ett skräp på en allmän plats och släng det där det hör hemma.

Dag 5. Rensa ut kemikalier
Gå igenom ditt kök och badrum. Titta på vad du har för kemikalier och vilka som är skadliga för miljön. Kan du byta till ett miljövänligare alternativ?

Dag 6. Minska och återanvända
Din näst sista dag ska du organisera dina saker. Fundera på vad kan du återanvända på ett nytt sätt. Kanske hittar du saker som du trodde du tappat bort och som du hade tänkt köpa nytt.

Dag 7. Visa tacksamhet
Din sista dag vill vi att du ger dig själv en klapp på axeln, uppskattar vad du gjort och funderar på vilka vanor som du kan fortsätta med.

Vi på Recynity jobbar också kontinuerligt med att verka mer hållbart. Våra miljövänliga mobilskal innehåller ingen plast eller farliga bindningsmedel. Skalen är gjorda av växter som vete och bambu. Förpackningarna är helt plastfria och vi väljer det mest miljövänliga fraktalternativet.