Gratis hemleverans / Hållbart hela vägen / Klarna

Vad är bioplast?

|27/01, 2021

Vad är bioplast?

Biologiskt nedbrytbar plast eller bioplast som det också kallas, är det senaste i miljövänlig och hållbar teknologi. Bioplast är till skillnad från traditionell plast biologiskt nedbrytbar. Eftersom plast är så användbart har det blivit en självklar del i våra liv. Tyvärr är traditionell plast gjord av fossila bränslen och dessutom otroligt skadligt för miljön.

Bioplaster bryts ner naturligt i miljön utan att lämna efter sig mikroplaster och de flesta bioplaster är gjorda av växter som är en förnybar resurs. Här är några vanliga biologiskt nedbrytbara plaster:

PLA

PLA är en bioplast gjord av majsstärkelse. Vanliga användningsområden är biologiskt nedbrytbara plastpåsar, matförpackningar och engångsartiklar.

Vete

Veteplast är den senaste trenden i biologiskt nedbrytbara plaster. Våra Recynity mobilskal är till en stor del gjorda av vetehalm, som även är en restprodukt från matproduktion. Genom att ta vara på restprodukter från matproduktion kan vi också minska matsvinnet.

Bambu

Bambuprodukter har blivit ett populärt alternativ till plastprodukter. Bambu kan växa upp till 1 meter per dag och är som material både starkt och flexibelt. Bambufibrer kan därför användas till många olika produkter, allt från kläder till leksaker, möbler och byggmaterial. Våra Recynity mobilskal innehåller bambufibrer för ökad tålighet och skydd.

Det finns även andra bioplaster gjorda av:

  • Mjölkprotein
  • Hönsfjädrar
  • Sockerrör
  • Potatisstärkelse
  • Granfibrer
  • Svampar

Det finns många spännande alternativ för oss som vill bryta vårt plastberoende. Nackdelen med bioplaster är att de fortfarande är dyrare att producera än traditionell plast, men när efterfrågan på bioplaster ökar, kommer produktionen av bioplaster också bli billigare. 

Recynity mobilskal är vårt initiativ att minska plastföroreningarna i världen. Vi producerar 100% biologiskt nedbrytbara mobilskal som inte bara är snygga utan också miljövänliga. 

Våra mobilskal är gjorda av vetehalm, bambufiber, PLA och PBAT. PBAT hjälper skalen att brytas ner snabbare och även om PBAT är gjort av fossila bränslen, lämnar det inte efter sig några farliga kemikalier, vilket gör våra mobilskal säkra att kompostera.

Vill du vara en del av resan mot en plastfri framtid, beställ ditt snygga och 100% biologiskt nedbrytbara mobilskal idag!