Gratis hemleverans / Hållbart hela vägen / Klarna

Vad är våra mobil skal gjorda av?

|27/10, 2020

Vad är våra mobil skal gjorda av?

Våra snygga Recynity mobilskal är gjorda av biopolymer som är det senaste i hållbar teknologi. Skalen är 100% biologiskt nedbrytbara och lämnar inte efter sig farliga ämnen eller mikroplaster. Alla material är noga utvalda för att skapa en hållbar produkt både för dig och för naturen.

Vetehalm

Vi använder stärkelse som vi utvinner från vetehalm för att skapa PLA, en bioplast. PLA är 100% biologiskt nedbrytbar och kan därför komposteras. Fördelen med att använda just vetehalm är att det är en helt förnybar resurs. Genom att använda vetehalm kan vi även minska matsvinnet och ta tillvara på restprodukter från matproduktionen, som många gånger bara slängs.

Bambu

Vi använder bambu för att göra våra skal tåligare. Bambu är 100% biologiskt nedbrytbart, hårdare än stål per kg och den snabbast växande växten i världen. Den kan växa nästan en meter per dag och kan skördas efter två år. Du kan läsa mer här om varför bambu är ett så bra val för hållbara produkter.

PBAT

PBAT är en 100% biologiskt nedbrytbar plast som hjälper våra skal att brytas ner snabbare. Även om PBAT är gjort av fossila bränslen så lämnar PBAT inte efter sig några farliga ämnen eller mikroplaster, utan bryts ner helt till jord. Våra Recynity skal är därför 100% säkra att kompostera.

Recynity mobilskal uppfyller även EU (EN 13432) och US (ASTM D6400-04) standard för kompostering i en industriell komposteringsfacilitet. De bryts även ner i en hemkompost men det tar betydligt längre tid.

Här hittar du våra komposterbara Recynity mobilskal i de senaste färgerna.