Gratis hemleverans / Hållbart hela vägen / Klarna

Vad gör recynity mobilskal miljövänliga?

|12/09, 2020

Vad gör recynity mobilskal miljövänliga?

Vi på Recynity har som mål att minska plasten i världen och skydda miljön. Därför arbetar vi kontinuerligt med att göra vårt arbete och våra produkter hållbarare.

Nej till plast

Våra Recynity mobilskal är gjorda av förnybara växtmaterial som bambu och vete. Skalen är 100% komposterbara och lämnar inte efter sig några farliga bindningsmedel eller mikroplaster. När du väljer ett Recynity skal väljer du även att minska plasten i världen.

Minimera CO2 utsläpp

När ett Recynity mobilskal tillverkas så bildas 25% mindre koldioxid jämfört med ett traditionellt plastskal.

Vi packar våra Recynity skal på ett sätt som gör att de kan transporteras effektivt och på så sätt minskar vi koldioxidutsläppen vid transport.

Dessutom har vi valt att använda bambufibrer i vår produktion. En bambuskog kan ta upp till 12 ton koldioxid per hektar och år och producerar 35% mer syre än en motsvarande “vanlig” skog. Vilket gör bambu till ett utmärkt val för alla som vill motverka den globala uppvärmningen.

Vatten är liv

Vi arbetar aktivt med att minska vår vattenkonsumtion och vi är stolta med att ha lyckats minska den med hela 35%.

Packa som ett proffs

Det är inte bara viktigt att våra mobilskal är plastfria, såklart ska våra förpackningar vara det också. Recynity mobilskal kommer i en påse av ekologisk bomull och ett pappkuvert gjort av återvunnen hårdpapp. Båda kan återvinnas eller varför inte återanvändas som extra skydd för din mobil.

Besök vår webbshop om du vill veta mer om våra snygga och miljövänliga Recynity mobilskal.