Gratis hemleverans / Hållbart hela vägen / Klarna

Bambu är den perfekta miljövänliga produkten

|30/11, 2021

Bambu är den perfekta miljövänliga produkten

När det gäller att vara miljövänlig är det få växter som kan konkurrera med hållbarheten och flexibiliteten hos bambu. Mångsidig, riklig och populär, bambu är ett perfekt material för en mängd olika produkter. Men vad gör bambu till ett så bra alternativ till plast och andra giftiga produktmaterial?


Låt oss ta en titt på 3 anledningar till varför bambu är den perfekta miljövänliga produkten:

1. Enastående styrka

Visste du att bambu är starkare än stål? Ja, du läste rätt! Bambu är inte bara ett mångsidigt alternativ till plast, utan 5 000 gånger starkare än stål, tre gånger så starkt som trä och tål mer kompression än betong. Kort sagt, bambu är den nya MVP av råvaror och är ett miljövänligt material för en mängd olika föremål.

Från att bygga byggnader, skydda mobiltelefoner och tillhandahålla miljövänliga alternativ för vardagliga hushållsartiklar som tandborstar och flaskor, har bambu omformat hur vi bygger våra samhällen och producerar våra produkter.


2. Mycket regenerativ

Känd som en av de starkaste och snabbast växande växterna, är bambu en mycket regenerativ växt med många miljövänliga egenskaper. Faktum är att bambu är en av de enklaste växterna att odla med en återväxthastighet på bara 3-5 år.

Bambu absorberar också koldioxid och hjälper till att motverka giftiga växthusgaser samtidigt som det producerar upp till 35% mer syre än andra växter! Denna imponerande anläggning är helt biologiskt nedbrytbar och producerar väldigt lite avfall. Eftersom de flesta delar av bambuväxten kan användas kan bambu användas som en utmärkt råvara för en mängd olika miljövänliga produkter med låg miljöpåverkan.


3. Stödjer miljön

Eftersom bambu är antimikrobiellt krävs inga bekämpningsmedel vid odling av grödor. Bambu stöder också jordens naturliga hälsa eftersom det inte kräver gödningsmedel, regenererar från sina egna rötter och bekämpar jorderosion i omgivande områden. Bambu kräver mindre vatten än andra populära material som bomull och är en mycket mindre arbetsintensiv gröda eftersom den inte behöver planteras som andra växter.

Bambuutveckling hjälper till att minska föroreningar av fossila bränslen eftersom materialet är lätt och lättare att transportera jämfört med andra populära material som timmer som kräver mer arbetskraft och bränsle för transport. Bambuodling stöder också lokala ekonomier och samhällen som är involverade i att skörda grödan, vilket gör denna unika växt perfekt för produkter, planeten och de samhällen den berör.