Gratis hemleverans / Hållbart hela vägen / Klarna

Minska ditt koloxidavtryck

|9/11, 2020

Minska ditt koloxidavtryck

Funderar du på vad du kan göra för att bromsa den globala uppvärmningen? Första steget är att minimera ditt koldioxidavtryck. Ett koldioxidavtryck avser den mängd växthusgaser som en individ släpper ut i atmosfären. Växthusgaserna är ansvariga för den globala uppvärmningen och klimatförändringarna.

För att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 °C, måste vi enligt UNEP:s rapport minska våra utsläpp av växthusgaser med 7,6 procentvarje år mellan 2020 och 2030. Så vi behöver din hjälp! Dra ditt strå i stacken och minska ditt koldioxidavtryck med våra enkla tips:

Beräkna ditt koldioxidavtryck

Det första steget i att minska ditt koldioxidavtryck är så klart att räkna ut storleken på det. Det finns gratis verktyg på nätet och appar att ladda ner som hjälper dig att beräkna ditt koldioxidavtryck.

Bo energieffektivt

Gör en energiutvärdering av ditt hem. Kan du byta till ett mer effektivt uppvärmningssätt, minska din elförbrukning eller stötta förnybara energikällor? Ett enkelt första steg är att byta ut alla dina vanliga lampor mot LED-lampor.

Minska, återanvända och återvinna

Försök att återvinna och återanvända gamla saker och minimera köpet av slit-och-släng saker. Vet du att saken du vill köpa har en begränsad livslängd, satsa på återvinningsbara och hållbara produkter. Just detta ligger särskilt nära hjärtat hos oss på Recynity, där våra snygga mobilskal är 100% komposterbara.

Ät hållbart

Vegansk kost sägs vara den mest miljövänliga, men kräver ofta en stor personlig omställning. Om vegansk kost inte är rätt val för dig, så kan du ändå minska ditt koldioxidavtryck avsevärt genom att minska mängden kött du äter. Undvik särskilt rött kött och ät lokalproducerad mat som inte behöver transporteras långa sträckor.

Handla miljövänliga produkter

Gör det till en vana att tänka på miljökonsekvenserna av produkterna du köper. Satsa på produkter som är ekologiska och tillverkade på ett hållbart sätt. Vi på Recynity satsar inte bara på att tillverka trendiga och biologiskt nedbrytbara mobilskal, vi tar även hänsyn till transporter och att våra förpackningar ska vara återvinningsbara och plastfria.

Nu kanske du tänker att du som individ endast kan göra en mycket liten skillnad i det stora hela. Men kom ihåg att om vi arbetar tillsammans mot samma mål, så blir små förändringar till stora förändringar. Genom att minska ditt koldioxidavtryck kommer du vara en del i att skapa en bättre och hållbarare värld.